Hívjon még ma:

+36 20 316 0741

Célunk az egészséges életmód megvalósítása vagy rehabilitása!

Audiovizuális technika

Audiovizuális technika

A.V.S. System, mentális fitnesz computer

A módszer lényege, hogy a különböző frekvenciájú jelek, azaz az információ, a fényre és a hangra van ráültetve. A beviteli út, pedig adott. A szem és a látópálya anatómiailag az agy kihelyezett részének tekinthető. A bevitt információ jelentősebb veszteség nélkül ér célba, a központi idegrendszerbe. A fény és vele együtt az információ útja tehát: a szem, a látóideg, a látókéreg, majd onnan szétszóródva az agy többi része.
A hangokkal bevitt jelek esetében hasonló a helyzet, csak az anatómiai pályák különbözőek. Ezeket az agy villámgyorsan képes kiértékelni és beépíteni.

Az A.V.S. System különféle problémák kezelésére alkalmas:

 1. pszichológiai gondok
 2. memóriaprobléma
 3. stressz
 4. alvászavar
 5. fájdalomcsillapítás
 6. figyelem hiányos problémák
 7. agyi érkatasztrófák utáni állapot kezelése
 8. oxigén hiányos születési állapot okozta problémák kezelése
 9. autizmus
 10. tanulási zavarok
 11. iskolai gondok
 12. magas vérnyomás, szív problémák, (kivéve pacemaker)
 13. félelem, szorongás, depresszió, szezonális depresszió
 14. fejfájás, migrén stb.

Az A.V.S. Systemmel kapcsolatos kutatások kezdete i.e. a II. században Ptolemaios nevéhez fűződik, aki először alkalmazott fény- és hanghatásokat, gyógyító terápiaként.
Ugyanezt a módszert alkalmazta a XIX. század végén és a XX. század elején Pierre Janet, (Sigmund Freud tanítója, a Collége de France tanára) valamint az 1950-es évek elején az ismert amerikai neurológus W. Gray Walter, aki megállapította, hogy a villogó fények hatására megváltozik az agyhullám aktivitás, az egész agykéregben, nemcsak ott, ahol a vizuális központok vannak.

Ezen kísérleteket a modern kutatások műszeres EEG vizsgálatai megerősítik. A kutatások a ’60-as, ’70-es években felgyorsulnak, és 1980-as években megalkotják az első audio-vizuális stimuláció elvén működő professzionális fény-hang készülékeket. Az A.V.S. System technologiát először a kanadai MIND ALIVE INC. majd később a NASA kutatásai alapján a MINDPLACE LTD. (Eastsound, USA) kezdi alkalmazni, és gyártani.

Mindkét gyártó készülékei Magyarországon is beszerezhetőek.

Hívjon minket bizalommal és segítünk!

Munkaidő: 09:00 - 17:00 H-P

Telefonszám:

06-20-316-0741

Kér visszahívást?